دلایل گریه نوزادان چیست و چه باید کرد؟

گریه نوزادان انواع گوناگون دارد که با کمی دقت متوجه آن خواهید شد. با شناخت رابطه نوع گریه با علت و بعد از اینکه متوجه علت اصلی گریه فرزند دلبندتان شدید می تواند آن را آرام کنید.

گریه کردن راه اصلی برای ابراز نیازهای کودک در طول 4 ماه اول زندگی است. اما والدین چطور می توانند درک کنند آیا کودک به خاطر گرسنگی، درد، یا چیز دیگری گریه می کند؟

نوزادان گریه می کنند و هیچ راهی برای خلاصی از گریه آنها وجود ندارد. از آنجا که نوزاد نمی تواند حرف بزند، گریه او ممکن است برای والدینش نگران کننده باشد و از خود بپرسند “از کجا بفهمیم مشکلش چیست؟”  دلایل زیر شایع ترین دلایل گریه نوزاد هستند و نوزاد با گریه خود در واقع می خواهد مشکلش را به شما بفهماند:

چرا کودکتان گریه می کند

نوزاد گرسنه است:
وقتی یاد بگیرید که نشانه های گرسنه بودن کودک خود (مثل نق نق کردن، سر و صدا راه انداختن و دنبال پستان مادر گشتن هنگامی که او را در آغوش می گیرید) را بشناسید مشکلاتتان در سیر کردن او قبل از اینکه گریه کند کمتر می شود. وقتی کودکتان گریه می کند اول مطمئن شوید که گرسنه نیست. شیر دادن ممکن است سبب قطع گریه کودک نشود ولی اگر می خواهد همچنان شیر بخورد بگذارید به خوردن ادامه دهد . بعضی اوقات شیرخواران حتی بعد از اینکه شروع به شیر خوردن می کنند به گریه کردن ادامه می دهند اما شما به شیر دادن ادامه دهید چون هنگامیکه معده اش پر شود از گریه کردن دست بر می دارد.

پوشکش را عوض کنید:
بعضی کودکان به مجرد اینکه به تعویض پوشک نیاز داشته باشند سر و صدایشان در می آید اما بعضی دیگر اینطور نیستند. در هر صورت این هم یکی از دلایل گریه کردن کودک است و خوشبختانه هم فهمیدن آن راحت است و هم حل کردن آن.

سرد یا گرمش است:
کودکان شیر خوار دوست دارند لباس زیاد و گرم داشته باشند. (بعنوان قاعده هر چند تا که خودتان لباس پوشیده اید و از نظر دما احساس راحتی می کنید باید یک لایه بیشتر به کودک شیرخوارتان بپوشانید.) بنابراین گریه کودک ممکن است به این علت باشد که سردش شده است (مثلاً موقعیکه کودک لخت است و شما در حال عوض کردن او هستید). بهتر است یاد بگیرید که چطور کودکتان را سریعتر و قبل از اینکه سردش شود عوض کنید. توجه کنید که کودک را زیادی نپوشانید چون احتمال گریه کردن کودک وقتی که گرمش است در مقایسه با وقتی که سردش است کمتر است (اگر هم گریه کند خفیف تر است).

نوزاد را در آغوش بگیرید:
کودکان شیر خوار آغوش و نوازش زیادی نیاز دارند. آنها دوست دارند صورت والدین خود را ببینند، صدایشان را بشنوند، به صدای قلبشان گوش کنند، و حتی می توانند بوی منحصر بفردشان (بخصوص شیر مادر را) تشخیص دهند. بعد از شیر خوردن، آروغ زدن و عوض شدن دوست دارند که شما آنها را در آغوش بگیرید. البته کودکان از نظر اینکه چقدر بخواهند که شما آنها را در آغوش بگیرید با هم فرق دارند. بعضی از کودکان توجه زیادی را می طلبند و در مقابل بعضی دیگر می توانند مدت زیادی آرام بنشینند. اگر کودکتان توجه شما را می خواهد او را در آغوش بگیرید و یا در کنار خود بگذارید.

نوزاد خسته است:
هر چند کودکان شیر خوار به توجه زیادی نیاز دارند ولی ممکن است دچار “تحریک بیش از حد” نیز بشوند. گاهی کودک بعد از گذراندن یک روز تعطیل در میان افراد خانواده و بستگان و یا در انتهای هر روز ظاهراً بدون دلیل و بیش از حد طبیعی گریه می کند. فیلتر کردن تمامی تحریک های محیطی (شامل نور، صدا، بغل به بغل شدن) معمولاً برای نوزادان آسان نیست و این می تواند سبب خستگی آنها بدلیل فعالیت زیاد شود. در این شرایط نوزاد با گریه کردن خود در واقع می گوید “دیگه بسه!”. این مسئله معمولاً وقتی رخ می دهد که کودک خسته است. سعی کنید کودکتان را به جایی آرام و ساکت ببرید و بعد ببنید می توانید او را بخوابانید یا نه.

حالش خوب نیست:
اگر تازه به کودک خود شیر داده اید و می دانید که راحت هم هست (گاهی کودک ممکن است بخاطر یک مسئله خیلی کوچک و پیش پا افتاده نظیر گیر کردن یک تار مو دور انگشت پایش و یا تماس مارک لباس با پوستش احساس ناراحتی کند) ولی کودک همچنان گریه می کند درجه حرارتش را اندازه بگیرید تا مطمئن شوید مریض نیست. گریه ناشی از بیماری معمولاً با گریه ناشی از گرسنگی فرق می کند و شما خیلی زود این را می فهمید.

حرکاتی که نوزادان انجام می دهند:
قوس کمر : کودکان زیر 2 ماه اغلب این حرکت را زمانی انجام می دهند که درد ، قولنج و کولیک دارند. اگر یک کودک پس از خوردن، قوس کمر بگیرد به این معنی است که آن ها پر هستند اگر دیدید که نوزادتان در حین خوردن این حرکت را انجام می دهد، می تواند نشانه رفلاکس باشد اگر نوزاد بیشتر از 2 ماه داشته باشد این حرکت معمولا خستگی و حالت بد را نشان می دهد.

چرخش دادن سر : این حرکتی آرام بخش برای کودک است آن ها ممکن است قبل از خوابیدن یا زمانی که فرد ناشناسی را می بینند این کار را بکنند

گوش های خود را می گیرند: در اغلب موارد، این حرکت نشان می دهد که نوزاد فقط بدن خود را کاوش می کند شما باید تنها در صورتی با پزشک مشورت کنید که این حرکت با گریه و تکرار انجام شود.

مشت هایش را گره می کنند: این نشانه گرسنگی است اگر بتوانید به موقع متوجه آن شوید می توانید جلوی گریه ناشی از گرسنگی آن ها را بگیرید.

پاها را بلند می کنند: این نشانه قولنج و درد معده است. کودک سعی دارد درد را تسکین دهد.

دست هایشان هایشان را غلاف می کنند: این حرکت به این معنی است که کودک می ترسد از صدای بلند، نور روشن، یا بیدار شدن ناگهانی می تواند عکس العمل های ناگهانی را تحریک کند در این حالت نوزاد باید آرام شود.

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *